K

KH44 eindigt als 6-de tijdens de visserijweek 2021

De ansjovisjol KH44 is tijdens de visserijweek - onderdeel van de strontweek - als zesde geƫindigd. Een resultaat dat nog nooit eerder is gehaald.

Vanwege de corona-maatregelen is het een uitgeklede week geworden. Geen markt op zondag, geen echte start, geen visafslagen. Wel een hele week vissen, met op maandag bij de vuurtoren van Workum een eerbetoon aan de overleden leden van de visserijvereniging, waaronder Reid de Jong.

Verder is het ook een uitgeklede week geworden vanwege de wind. De netten zijn maandag gezet, dinsdag gehaald en daarna is het voor de KH44 over. Er staat in de dagen daarna te veel wind voor een verantwoorde visserij.
De vangst op dinsdag bestaat uit 23 pond rode baars, een bot van een pond, 3 wolhandkrabben, 3 pond voorn en 6 pond blei. En dat is dus ook de weekopbrengst.

Op zaterdagochtend moet er van Hindeloopen naar Workum worden gevaren. Normaal een leuke tocht, maar nu moet er, door het ontbreken van wind, de hele weg worden gekloet. Vier jollen bij elkaar met de vaarboom over het IJsselmeer… Op ‘T Soal worden drie van de jollen, waaronder de KH44, achter elkaar gebonden, waarbij de voorste wordt gejaagd door een mix van de bemanningen. Net op tijd (10:30) zijn de schepen binnen om het logboek op tijd in te leveren.

‘s Middags wordt de jol naar Medemblik gevaren en maandag weer naar Kolhorn.

Op onze facebook.com/JolKolhorn is een uitgebreid verslag met foto’s te lezen/zien.